TROBADA AMB EL DR. ALEIX PRAT
HEAD MEDICAL ONCOLOGY DEPARTMENT
HOSPITAL CLÍNIC DE BARCELONA

El passat 14 d’octubre de 2015, una representació de l’Associació va tenir una trobada amb el Dr. Aleix Prat, director del Projecte Estudi molecular en tumors de pacients HER2+, al qual van destinats tots els fons recaptats.pasapascm_aleix_2

Tot i ser ser una xerrada distesa el Dr. Prat va fer una explicació de què és el càncer de mama HER2+ de manera molt entenedora i també va parlar del Projecte i dels seus objectius així com de la manera com es treballa.

Resum de la trobada

El Dr. Aleix Prat ens va explicar, entre d’altres coses:

“El càncer de mama HER2+ és un tipus de tumor més agressiu, amb un creixement més ràpid i amb un major risc de recidiva i de formació de metàstasi. Ja fa 15 anys que tenim fàrmacs que ataquen de manera precisa aquest tumor, gràcies al fet que HER2, un receptor present a les cèl·lules tumorals, és una diana terapèutica eficaç contra la qual es poden dirigir aquests tractaments.

Malgrat això, encara queden moltes preguntes per respondre. Per exemple, per què de vegades, tot i una bona resposta inicial, el tumor reapareix? Per què les cèl·lules esdevenen resistents fins i tot a fàrmacs que semblen molt eficaços?

Al nostre laboratori investiguem de quina manera pasapascm_aleix_1la diferent expressió de gens pot provocar una major agressivitat i resistència en els diversos tipus de tumors HER2+. Per fer-ho, volem analitzar la genòmica dels tumors HER2+ de 50 pacients tractades fa anys al Clínic amb els fàrmacs estàndards i on sabem si el tumor va ser resistent o no ho va ser. Només coneixent millor la biologia dels tumors i els mecanismes mol·leculars que els produeixen podrem millorar-ne el tractament.”

Si voleu escoltar l’àudio de la xerrada cliqueu aquí

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/242969213″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=false&show_user=false&show_reposts=false&visual=false” width=”300″ height=”100″ iframe=”true” /]